jQuery Carousel

ZINPRO MIKROELEMEK

ÉLESZTŐ

MIKROFEED TERMÉKEK

TERMÉKEK ÁLLATFAJONKÉNT

 

Availa-Mn


Szarvasmarha

Availa-Mn kiegészítést szarvasmarhák takarmányozásában elsősorban a szaporodásbiológiai teljesítmény javítása céljából etetjük.

A mangán az ivarzási ciklusban, az ivarzási tünetek biokémiai folyamataiban fontos szerepet játszik. Hiányos ellátás esetén megnő a csendesen ivarzó tehenek aránya, valamint megváltozik az üsző és bikaborjak születési aránya. A hím ivararány megnő a nőivarú szaporulat rovására.

Az Availa-Mn erősíti a csontszövetet és az Achilles int. A lábvégek csontszövet állományának minősége a betonon tartott állatoknál lehet kritikus. Ezért javasoljuk az Availa-Mn folyamatos etetését beton padozaton tartott, istállózott állományoknál.

Mangán hiány borjaknál az Achilles ín rendellenes fejlődését idézi elő ("mankós" láb).

Baromfi

A mangán fontos szerepet tölt be a baromfi csontszövet állományának fejlődésében. Hiányában gyenge csontozatú, erőtlen lábak alakulnak ki, ami gyakran okozza nagytestű állatok járásképtelenségét, vagy éppen elhullását. Az Availa-Mn etetése ezért a gyorsan fejlődő, nagytestű baromfik, pl. pulykák takarmányainak kiegészítésére különösen javasolt.

Az Availa-Mn része a tojáshéj szilárdságát javító Availa ZMC terméknek.

A takarmányok természetes mangán-tartalma igen rosszul szívódik föl, hasznosulása gyenge. Ezért a háziállatok mangán-kiegészítésére különös gondot kell fordítanunk!

bemutatkozás | újdonságok | termékeink | lábegészségügy | kapcsolat | karrier

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ugrás a Google térképre Ugrás a Google térképre Ugrás a Zinpro honlapjára Ugrás a kezdőlapra